ZA IZVRŠIOCIMA SE JOŠ TRAGA: Posle ubistva Uroša Stefanovića i ranjavanja Gorana Kovačevića oglasilo se više javno tužilaštvo u Novom Sadu

Novosti online 06. 09. 2021. u 15:55

POVODOM događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji e dogodio u Novom Sadu u večernjim časovima 2. septembra u Ulici Cankarevoj, kada je lišen života Uroš Stefanović i ranjen Goran Kovačević, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je VJT u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Novi Sad, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, SAJ-a, Žandarmerije u okviru predistražnog postupka preduzimalo različite radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti događaja.

Viši Sud u Novom Sadu

Tokom preduzimanja radnji, izvršen je uviđaj na licu mesta, izuzeti su tragovi sa lica mesta, oduzeti određeni predmeti, te su donete naredbe za veštačenja izuzetih tragova, a koja veštačenja su dala rezultate.

Osim toga, kako se dalje navodi u saopštenju VJT, izvršena su pretresanja različitih objekata, te su uzeta obaveštenja od više lica na okolnost njihovog saznanja, dok je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odobrilo zadržavanje pojedinih lica zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela iz nadležnosti osnovnog javnog tužilaštva.

 - Kao što je u saopštenju MUP-a rečeno, zajedničkim radom rasvetljeno je krivično delo teško ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića, te se za neposrednim izvršiocima intenzivno traga – navodi se u saopštenju novosadskog VJT. - Oni će nakon hvatanja biti privedeni i saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, zbog krivičnog dela teško ubistvo iz čl.114. st.1.  koje je kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije, kaznom zatvora od najmanje deset godina ili doživotnim zatvorom.

Najzad, navodi se dalje u saopštenju, VJT u Novom Sadu, u saradnji sa drugim državnim organima, nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve radnje radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Pogledajte više