PRIKUPLJENI ČVRSTI DOKAZI O UBISTVIMA: Crnogorskim istražiteljima zasad nije potrebna pomoć Srbije u istrazi protiv Belivuka i Miljkovića

E. V. N.

21. 08. 2021. u 10:00

CRNOGORSKI istražitelji nisu i zasad neće tražiti pomoć od srpskih kolega u predmetu protiv Veljka Belivuka i članova njegove kriminalne grupe, osumnjičenih za ubistvo Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i otmicu i kasniju likvidaciju Mileta Radulovića, zvanog Kapetan.

Policija je pretresla kuću u mestu Donji Crnjci, gde su navodno likvidirani Adis Spahić (na slici) i Damir Hodžić / Foto jasninaputovanja.me

Kako "Novosti" saznaju, razlog za to je činjenica da su dosadašnjom istragom prikupljeni čvrsti dokazi o tome na koji način je delovala ova kriminalna grupa.

Ipak, zasad nije poznato na koji način će se obaviti saslušanje osumnjičenih Belivuka, njegovog bliskog saradnika Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića, koji se nalaze u pritvoru u Beogradu, zbog sumnje da su izvršili niz zločina počinjenih na teritoriji Srbije. Četvrti osumnjičeni Radoje Živković je u bekstvu.

- Jedna od mogućnosti, koja je najverovatnija, jeste da specijalni tužilac Saša Čađenović koji rukovodi istragom, otputuje za Srbiju i tamo sasluša osumnjičene. Odluka o tome biće poznata narednih dana, jer je Specijalno državno tužilaštvo zbog počinjenih zločina već donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Belivuka kao šefa kriminalne organizacije i njegovih saradnika - objašnjava nam izvor iz istrage.

Tela ubijenih Barana još nisu pronađena, ali i pored toga istražitelji imaju dokaze da su surovo ubijeni u jednoj kući u mestu Donji Crnci kod Spuža. U petak su novinari "Novosti" pronašli kuću, ali ljudi, rođaci osumnjičenog Živkovića, koji u njoj žive nisu dozvolili da se ona slika, iz straha za svoje najbliže. Kratko su potvrdili da je obavljen pretres njihove kuće, ali da veruju da će nalazi veštačenja potvrditi ono u šta veruju, da se zločini nisi dogodili u njihovom domu kao što se to tvrdi.

Živković se, kako je to saopšteno iz Specijalnog tužilaštva, sumnjiči da je obezbedio kuću u kojoj su dovedeni i ubijeni Spahić i Hodžić.

- Osumnjičeni je prihvatio da izvršava naredbe i uputstva organizatora kriminalne organizacije koja su mu direktno data ili prenesena od strane drugih pripadnika kriminalne organizacije, da pruža logističku podršku organizatorima i pripadnicima kriminalne organizacije, obezbeđuje stambene objekte u kojima će se vršiti krivična dela zbog kojih je kriminalna organizacija i formirana... - saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Osim da je obezbedio kuću, tužilaštvo Živkovića sumnjiči i da je stupio u telefonsku komunikaciju sa Hodžićem i Spahićem:

- Koristeći prethodno stečeno poverenje, tražio je oštećenima da dođu u naselje Spuž u opštini Danilovgrad u kuću koju je koristio, kako bi se videli. Za to vreme su Belivuk, Miljković i Janković nelegalno, mimo graničnih prelaza ušli su u Crnu Goru i došli do kuće Živkovića. Tako je 14. oktobra 2020. godine oko 15 časova, po dolasku oštećenih u kuću Živkovića, Belivuk odmah ubio Hodžića, pucajući mu u glavu - saopšteno je iz Tužilaštva.

NAPAD

OSUMNjIČENI Miljković i Janković su, kako se tvrdi, u isto vreme kad je Belivuk napao Hodžića, nasrnuli na Spahića, vezali ga, kao i Radulovića koji je sa njima došao. Spahić je ubijen istog dana, dok su Radulovića drugi, zasad nepoznati pripadnici kriminalne organizacije, odveli na drugu lokaciju i likvidirali.

Pogledajte više