PRITVOR DO 30 DANA: Vozač O.K. (29) osumnjičen za saobraćajnu nesreću priveden u novosadsko Više tužilaštvo

Lj. P.

09. 08. 2021. u 17:23

VOZAČU O.K. (29) iz Temerina osumnjičenom za saobraćajnu nesreću u Novom Sadu, u kojoj je poginula Novosađanka M.M. (28), posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana, rečeno je „Novostima“ u Višem sudu u Novom Sadu.

Foto: Depozit

Ova mera, prema rečima Jelene Ostojin, portparola Višeg suda u Novom Sadu, izrečena mu je zbog postojanja opasnosti od bekstva, s obziorom da je napustio mesto kritičnog događaja, zbog mogućnosti uticaja na svedoke i zbog bojazni od ponavljanja krivičnog dela.

Saobraćajna nesreća za koju se sumnjiči ovaj dvadesetdevetogdišnjak dogodila se u noći između subote i nedelje. On se tereti da je „rendž roverom“, na Beogradskom keju prema Žeželjevom mostu, naleteo na Z.J. (23) koji je upravljao skuterom i njegovu devojku M.M., koja je sa njim bila na dvotočkašu.

Posle nesreće, osumnjičeni vozač je pobegao odatle, a teško povređeni mladić i devojka su kolima hitne pomoći preveženi u Urgentni centar. Nesrećna devojka je, uprkos naporima lekara podlegla povredama, a mladić je prebačen u Institut u Sremskoj Kamenici.

Od tragično nastradale devojke se opraštaju poznanici i prijatelji, kao i Akademija umetnosti u Novom Sadu.

- Sa tugom i bolom se opraštamo od naše studentkinje Milice Milićević. Njena vedrina, kolegijalnost i etičke vrednosti će nam zauivek ostati u srvima – piše u objavi na društvenim mrežama koju potpisuju studenti i zaposleni Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Filmski festival "Obnova" se na svojoj FB stranici takođe oprostio od tragično nastradale devojke.

- Sa tugom i bolom se opraštamo od naše Milice Milićević. Festival je ostao bez glavne producentkinje, ali ono što je tužnije, ostali smo bez naše drugarice, koleginice i saborkinje. Filmski festival "Obnova" je sa Milicom započeo velike projekte i plemenite ideje, a sada kada je teže nego ikada, smo u obavezi da sve što je započeto doživi svoj dan. Milica nam je dala mnogo energije i ljubavi, i zato obećavamo da ćemo nastaviti sa realizacijom svega što smo zajednički osmislili. Nikada nećemo zaboraviti njenu vedrinu, profesionalnost i kolegijalnost – naveo je u objavi tim "Obnova".

Pogledajte više