SENZORI VREDNI ČETIRI MILIONA DINARA: Na Horgošu zaplenjena vredna elektornika

J.L.

01. 06. 2021. u 18:08

CARINICI u saradnji sa policijom sprečili su juče na prelazu Horgoš pokušaj krijumčarenja univerzalnih multimedija uređaja i senzora za rad automobilskih motora vrednih četiri miliona dinara.

Foto: J.Lemajić

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju, nešto posle ponoći, na red za kontrolu pristigao automobil ''nisan kaškai'', kojim je putovao mlađi bračni par holandskih državljana turske nacionalnosti.

-Upitani da li imaju nešto da prijave, izjavili su da pored ličnog prtljaga, kod sebe imaju i 3.000 evra – kažu u Upravi carine.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda automobila, carinici su ustanovili da je to daleko od istine.

-Ispod torbi i kofera sa ličnim prtljagom, kao i u prostoru za rezervni točak, pronađeno je više od 20 univerzalnih multimedija uređaja i gotovo 2.000 senzora za rad motora vozila ''ford'' i ''reno'' – dodaju carinici. - Kako procenjena vrednost sakrivene robe prelazi dve trećine vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka, koji je pokrenut protiv 24-godišnjeg vozača, zadržan je i automobil, čime se ukupna vrednost ovog prekršaja uvećava na više od pet miliona dinara.

Pogledajte više