NA VEĆINU PITANJA NIJE IMAO ODGOVOR: Bivši potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić nekoliko sati saslušavan u prostorijama SBPOK

E. H.

27. 05. 2021. u 10:00

VLADIMIR Vuletić, bivši potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan, ispitivan je juče više sati u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije o relacijama ovog kluba sa navijačkom grupom "Principi" Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Foto: P. Milošević

Na većinu pitanja, prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", odgovarao je sa "ne znam" i "nisam bio upućen".

Inspektore SBPOK najviše je interesovalo ko je omogućio kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića da koriste prostorije na stadionu Partizana, kako je napravljen svojevrsni "bunker" i kako se dogodilo da samo taj deo ne bude "pokriven" kamerama...

- Vuletić se sve vreme pravio lud i upirao prstom u druge ljude - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi. - Saslušan je po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal, jer su te prostorije, koje je ova kriminalna grupa "okupirala", bile mučilište za ljude i one koje bi namamili ili oteli. Iz operativnih policijskih saznanja, ali i na osnovu izjava nekih od ranije uhapšenih pripadnika ove grupe, saznalo se da je Vuletićeva uloga u jačanju i pomaganju Belivukove i Miljkovićeve ekipe bila izuzetno velika.

Foto: N. Fifić/M. Vukadinović

Vuletić je, međutim, negirao bliski kontakt sa Belivukom i Miljkovićem, iako je poznato da je bio lično angažovan u pisanju statuta za neke njihove lične projekte. Policija je presrela i razgovor između Vuletića i Belivuka, ali se juče nekadašnji potpredsednik Partizana "prao" od poznanastva i tesne saradnje sa ovom ekipom.

- Pozvan sam da dođem zbog prikupljanja podataka u vezi sa krivičnim delom zloupotreba položaja odgovornog lica. Na moje pitanje o čemu je reč, dobijam informaciju da je reč o FK Partizan, iako ja nikada nisam u klubu Partizan bio odgovorno lice - izjavio je medijima Vuletić i dodao da je jedino odgovorno lice u FK Partizan Miloš Vazura, generalni direktor.

Inače, Vuletić je u prostorijama SBPOK saslušavan i u februaru ove godine, kada su se iza rešetaka našli Belivuk, Miljković i dvadesetak članova njihove kriminalne grupe. On je i tada izjavljivao da ne zna ništa o njihovim poslovima, niti o stravičnim scenama mučenja koja su se odvijala u prostorijama na Partizanovom stadionu, koje su okupirali takozvani navijači iz "Principa".

Foto: P. Milošević

Prema saznanjima našeg lista, o čemu smo već pisali, u štek-bunkeru Belivuka i Miljkovića na stadionu Partizana počinjeno je najmanje jedno brutalno ubistvo. Policija je tokom višednevnog uviđaja pronašla krv, ali i ostatke kostiju, za koje je veštačenjem utvrđeno da je reč o delovima lobanje.

Foto: Novosti

- Taj deo stadiona, gde su štek-bunker i restoran, nikada nije bio pokriven kamerama i video-nadzorom - navodi naš sagovornik iz istrage. - To nisu dozvoljavali Belivuk i Miljković, da se ne bi videlo ko dolazi i šta rade. A, policija je svašta našla, osim dokaza zločina, bilo je tu i droge, oružja, a pronađena je i snajperska puška.

Policija je, inače, u dva navrata detaljno pregledala i pretresla prostorije, koje su praktično bile sedište Belivukove i Miljkovićeve ekipe. Pored dokaza zločina nađeni su i diskovi na kojima je zabeleženo ubistvo Davorina Baltića, ali i detalji istrage vezane za likvidaciju ovog visokopozicioniranog člana "kavačkog klana". Takođe, otkriveni su ometači za mobilne telefone, gumeni čekići za lomljenje kostiju...

Pogledajte više