DESANT REČNE FLOTILE: Sava je savladana! (FOTO)

Novosti online 21. 03. 2022. u 21:11

U KASARNI „Mačvanski partizanski odred“ i na delu Save kod Šapca realizovana je redovna kondiciona obuka pripadnika Prvog pontonirskog bataljona iz sastava Rečne flotile.

Foto Vojska Srbije

Tokom višednevnog osposobljavanja profesionalni sastav jedinice amfibijske specijalnosti realizovao je taktičke radnje i postupke prilikom savlađivanja vodene prepreke na uspostavljenom desantnom mestu prelaska.

U zahvatu reke, uvežbavani su bezbedan i pravilan utovar sredstava na amfibijske transportere, otklanjanje otkaza i zastoja na sredstvima i plovidba transporterom u različitim uslovima, uz primenu mera maskiranja i neposredne zaštite jedinice. U okviru obuke, realizovana je i provera osposobljenosti i ocenjivanje posluga amfibijskih transportera za izvršavanje zadataka u skladu sa namenom jedinice.

Rezultati ostvareni na obuci i tokom provere pokazuju da su pripadnici Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile u potpunosti osposobljeni za pružanje podrške borbenim jedinicama Kopnene vojske u operacijama u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva.

Pogledajte više