ONI SU NAŠA PRVA LINIJA ODBRANE: Pogledajte kako legendarna PVO jedinica uvežbava zaštitu vazdušnog prostora (FOTO)

Novosti online

26. 01. 2022. u 16:59

NA LOKACIJAMA razmeštaja diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanih raketnim sistemima "kub" realizuje se intenzivna obuka radi održavanja i unapređenja sposobnosti za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

U skladu sa namenom jedinica, posluge se obučavaju za borbeni rad na raketno-tehničkim sredstvima i realizaciju osnovnog održavanja. Do najsitnijih detalja uvežbavaju se taktičke radnje na maršu, posedanje vatrenog položaja, postupci tokom neposredne pripreme i izvršenja gađanja ciljeva u vazduhu.

Budući da je za uspešnu realizaciju namenskih zadataka u raketnim divizionima neophodan timski rad i potpuna osposobljenost svakog pojedinca, u obuku je uključen i tehnički sastav iz logističkih četa i raketno-tehničkih baterija, koji je angažovan na proveri ispravnosti tehnike, ispitivanju, naoružavanju i pretovaru raketa.

Raketni sistem PVO "kub" namenjen je za uništavanje ciljeva u vazdušnom prostoru na malim i srednjim visinama. Odlikuje ga visoka mobilnost i mogućnost centralizovanog komandovanja i upravljanja vatrom na nivou diviziona.

BONUS VIDEO: ONI NAS ČUVAJU - Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pogledajte više