MALI: Sećam se reči predsednika na početku pandemije: "Nema predaje", a sada, godinu dana posle, Srbija iz svega izlazi kao pobednik

Novosti online 22. 04. 2021. u 18:37

MINISTAR finansija Siniša Mali u završnim rečima zahvalio se svima koji su učestvovali u konstruktivnom dijalogu o rebalansu budžeta.

Foto: Tanjug

- Želim svima da vam se zahvalim na konstruktivnom dijalogu tokom ova dva dana dok smo razgovarali o rebalansu budžeta. Želeo bih da iskoristim priliku da vas podsetim na period prošle godine kada smo se prvi put susreli sa pandemijom virusom korona. Onda je naš predsednik Vučić rekao: "Nema predaje. Otvaramo borbu za spas ekonomije i za zdravlje sugrađana" - rekao je Mali i dodao:

- Možda sam malo i emotivan, ali ponosan sam što smo iz ovih bitaka izlazimo kao pobednici. Srbija je pokazala da u jednoj od najvećih kriza može da izađe kao pobednik.

Mali je naglasio da će Srbija nastaviti da gradi bolnice, fabrike i da će nastaviti da na sve načine pomaže građanima Srbije.

- Ovaj rebalans koji je pred vama daće nam mogućnost da budemo pobednici i u budućnosti. Da nastavimo sve kapitalne projekte, i da radimo na novim. Da završavamo i gradimo nove bolnice, fabriku vakcina. Da nastavimo sa trećim paketom pomoći da podržavamo građane i privredu. Hvala vam na razumevanju, i Vučiću na viziji i snazi da nas vodi i gura kroz ovu krizu. Siguran sam da ćemo nastaviti da pobeđujemo.

Pogledajte više