Podizanje gotovine na više od 1.300 kasa u Srbiji

Promo

29. 03. 2021. u 14:00

NA kasama IDEA, Roda i Mercator prodavnica do sada ste mogli da platite račune za infostan, struju, kablovsku televizuju, internet i telefon, a od sada možete podizati i gotovinu.

Foto: Promo

Iako su plaćanje karticama i mobilnim telefonom danas potpuno uobičajeni, ipak samo u gotovinu možete biti potpuno sigurni. Ona uvek ima „konekciju”, ne može da se „razmagnetiše” i „prolazi” na apsolutno svakom prodajnom mestu. Ali, šta kad vam je gotovina potrebna, a nemate je kod sebe. Nijedan banka vam nije blizu ili ne želite da čekate u redu, a nemate ni vremena da lutate po gradu i pola sata tražite najbliži bankomat.

Zato od sada, na više od 1.300 kasa IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa, u 80 gradova i mesta širom Srbije, svi korisnici Mastercard debitnih platnih kartica mogu da podignu i do 5.000 dinara sa svog tekućeg računa, zahvaljujući tehničkoj podršci UniCredit Banke.

Foto: Promo

 

Kako usluga funkcioniše? Kada uzmete sve što želite da kupite, pa makar to bilo i pakovanje žvaka ili omiljeni slatkiš, da biste uz to dobili i željeni novac, potrebno je da prodavcu na kasi napomenete da želite i da podignete određeni iznos gotovine sa svog tekućeg računa. Ukupan iznos potom platite svojom Mastercard debitnom platnom karticom i posao obavljen. Možete podići maksimalno 5.000 dinara svakoga dana u periodu od 8 do 21h, a procedura je ista kao kod bankomata, i nema skrivenih niti novih troškova.

 

Sada svi tražimo načine kako da uštedimo vreme i dobijemo iskustvo koje je „više od obične kupovine”, zato ćemo vam prikazati na koji još nečin možete uštedite vreme kupujući u IDEA, Roda ili Mercator prodavnicama:

Platite režijske račune na kasi

Na kasama IDEA, Roda i Mercator prodavnica možete platiti račune za infostan, struju, kablovsku televizuju, internet i telefon. Plaćanje se realizuje na kasi na uobičajeni način, po istom principu kao na šalteru banke ili pošte ili putem e-bankinga.

Sami platite na samouslužnoj kasi

U odabranim IDEA Super prodavnicama, Roda marketima i Mercator hipermarketima nalaze se i automatizovane, samouslužne kase - prve u našoj zemlji! Nemate puno artikala, ne želite da čekate, ovo je rešenje za brzu i efikasnu kupovinu.

Platite kupovinu bez „kucanja” artikala i čekanja na kasi

Potrebno je da ste korisnik standardne ili platne Super Kartice, popunite formular pre početka kupovine i dobijate skener, simpatičan „gedžet“ kojim možete da skenirate svaki proizvod, vidite cenu i uštedu koju ostvarujete. Kada završite, dolazite na posebno označenu kasu, predajete kasiru „Sken za tren“ i jednostavno - samo platite.

Platite telefonom

Ukoliko ste zaboravili novčanik, ne brinite, račun možete platiti i svojim mobilnim telefonom. Plaćanje putem IPS QR koda, pomoću aplikacije za mobilno bankarstvo, je potpuno inovativan, brz, jednostavan i siguran način plaćanja.

Dopunite kućnu apoteku u Zdravoteci

Da ne morate posle napornog dana da jurite još i do apoteke - tu je Zdravoteka, koju možete pronaći u više od 100 IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa. Tu možete pronaći sve - od minerala i dijetetskih suplemenata, pa sve do sirupa i proizvoda koji prate trend zdravog načina života.

Pogledajte više