NACIONALNA GASNA KOMPANIJA USPEŠNO POSLOVALA: Srbijagas 2020. godine ostvario neto dobit u poslovanju

Novosti online

19. 03. 2021. u 18:10

SRBIJAGAS nastavlja trend pozitivnog poslovanja, šestu godinu zaredom, saopšteno je posle sastanka Nadzornog odbora ovog Javnog preduzeća, na kome su usvojeni finansijski izveštaji preduzeća za prošlu godinu.

Foto: D. Milovanović

Sednica je održana u objektu kompresorske stanice na trasi magistralnog gasovoda od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama, tzv. Balkanskog toka u Velikoj Plani.

Nadzorni odbor Javnog preduzeća Srbijagas usvojio je na jučerašnjoj sednici finansijske izveštaje preduzeća, odnosno Bilans stanja i Bilans uspeha, za period 1. januar - 31. decembar 2020. godine po delatnostima, koji su još jednom pokazali da je nacionalna gasna kompanija prošlu poslovnu godinu završila uspešno, sa neto dobiti, i time nastavila trend pozitivnog poslovanja koji ostvaruje šestu godinu za redom.

Foto Tanjug

Sednica, kojoj je predsedavao prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO, a kojoj su, pored članova Nadzornog odbora, prisustvovali generalni direktor JP Srbijagas“ , Dušan Bajatović sa zamenikom i izvršnim direktorima preduzeća, održana je u Velikoj Plani, u objektu jedine kompresorske stanice na trasi magistralnog gasovoda od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama, tzv. Balkanskog toka, i to uz poštovanje svih epidemioloških mera koje su na snazi.

Članovi Nadzornog odbora, zajedno sa menadžmentom Srbijagasa, po završetku sednice, obišli su ovaj značajan objekat na trasi novog gasovoda i upoznali se sa stepenom završenosti i kvalitetom izvršenih radova, koji se, kako je istaknuto, realizuju planiranom dinamikom.

energijabalkana.net

Pogledajte više