U “KRUŠIKU” BEZ MASOVNOG OTPUŠTANJA: Predsednica ASNS Ranka Savić razgovarala sa rukovodstvom valjevskog holdinga

B. P.

22. 09. 2020. u 10:34

U valjevskom “Krušiku” neće biti masovnog otpuštanja radnika angažovanih na određeno vreme. Bez posla će ostati samo minimalni broj zaposlenih, a koliko će ih biti zavisi od realizacije ugovora, obima posla, razvoja na međunarodnom planu i situacije sa epidemijom korona virusa. Do kraja godine za stalno će biti primljeno 150 radnika.

Foto B. Puzović

Ovo je saopštila predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić, posle sastanka sa direktorom Vladanom Lukićem i članovima Nadzornog odbora Holding korporacije “Krušik” u Valjevu.

Navela je da su do kraja godine zaključeni ugovori vredni 57 miliona dilara, da ima još ugovorenih poslova koji nisu realizovani, da je roba u magacinima, jer za sada ne postoji mogućnost izvoza, odnosno transporta, a da ako dođe do smirivanja situacije sa koronom, “Krušik” neće biti u problemu.

- ASNS je tražio uvođenje preciznih kriterijuma prilikom produžavanja ugovora o radu – istakla je Ranka Savić. - Da uz uobičajene podatke o neradu, bolovanju, odsustvovanju, jedan od kriterijuma mora da bude i vreme zaključenja ugovora u radu. Odnosno, da oni koji su u poslednje vreme zaključili ugovor, prvi treba i da odu. Do sada je u “Krušik” mesečno za stalno primano do 15 radnika. Narednih meseci, kako je saopšteno, biće i više zapošljavano, a prioritet će imati oni koji na određeno vreme rade više od decenije.

Pogledajte više