"AGROŽIV" TRAŽI KUPCA: Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila početnu cenu za žigove firme iz Žitišta

J. Su. - S. B.

19. 09. 2020. u 15:00

POTROŠAČIMA nekada poznata glava petla, koja je krasila pileće proizvode iz Pančeva i Žitišta je - na prodaju.

Foto: Printscreen

Treći put Agencija za licenciranje stečajnih upravnika nudi taj i još četiri žiga registrovana do 2025. i 2029. godine. Uz oko 1.300 kvadrata poslovnog prostora, to je jedina imovina kompanije "Agroživ" Žitište, koja je od 2016. u stečaju.

Početna cena za pet ponuđenih žigova je 21,2 miliona dinara. Poslovni prostor se nudi po početnoj ceni od 8,5 miliona dinara. Pre oko godinu, prilikom prve prodaje, žigovi su bili procenjeni na oko 106 miliona dinara, a poslovni prostor na 46,2 miliona dinara. Zainteresovanih nije bilo ni prvi ni drugi put.

Hoće li iko ući u trku za ovu imovinu u trećem pokušaju, znaće se već do 14. oktobra. Tada ističe rok za uplatu depozita. Javno nadmetanje je zakazano za 21. oktobar.

Naš, nekada najveći prerađivač živinskog mesa gašen je više puta. Prvi put je završio u stečaju 2008. godine, kada je otvoren proces protiv vlasnika Miroslava Živanova i njegovih 18 saradnika. Kao jedini zainteresovani kupac "Srbijagas" je za ovu kompaniju, početkom 2011. godine, dao 11,3 miliona evra i obećao bolje dane. Ovaj poslovni poduhvat završen je tako što je "Srbijagas" kompaniju ustupio državi - bez nadoknade.

Pogledajte više