„Ukusima moga kraja” najviše „čuvarkuća“

Promo

31. 08. 2020. u 13:30

PRIVREDNA komora Srbije proglasila je prve nosioce žiga „čuvarkuća“, koji je garancija da su proizvodi domaćeg porekla i vrhunskog kvaliteta.

Foto: Promo

Među 75 artikala, koji su zadovoljili sve neophodne kriterijume za dobijanje žiga „čuvarkuća“, nalazi se čak 19 proizvoda „Ukusi moga kraja“.

Upravo tim povodom, generalna direktorka kompanije „Merkator-S”, Violeta Kovačević, izjavila je da je ta kompanija, kao nacionalni trgovinski lanac koji čak 97% vrednosti robe nabavlja u Srbiji, posvećena  podršci malim domaćim proizvođačima i plasmanu srpskih proizvoda izuzetnog kvaliteta.

-Ponosni smo na to što su baš „Ukusi moga kraja”, kao autentičan srpski brend, koji je nastao u uspešnoj saradnji kompanije „Merkator-S” i malih proizvođača, osvojili najviše „čuvarkuća”. Već u narednih nekoliko dana naša kuća biće puna „čuvarkuća”, jer ćemo u svim IDEA prodavnica, Mercator hipermarketima i Roda marketima postaviti oznake kako kupci mogli lakše da prepoznaju proizvode koji su čuvarkuće srpske privrede-rekla je u izjavi za agenciju Tanjug Violeta Kovačević.

Među dobitnicima žiga „čuvarkuća”, nalaze se proizvodi „Ukusi moga kraja” i to štrudle sa makom, orasima i višnjom, koje proizvodi „AS Braća Stanković” iz Grocke, suva šljiva i koktel suvog voća, koja proizvodi „Agranela” iz Valjeva, kiselo mleko i pavlaka, jogurt i Zlatiborski kačkavalj, koje proizvodi Poljoprivredni kombinat Zlatibor, slatka od maline, kupine, šumske jagode i višnje, koje proizvodi Trampex iz Brusa, i kupinovo vino koje proizvodi „Moć prirode” iz Beograda.

-Koncept naše proizvodnje se u potpunosti poklapa sa idejom brenda „Ukusi moga kraja”, a projekat „čuvarkuća” se odlično nadovezuje na plaformu koja je već razvijena. Oba koncepta su od posebne važnosti za male srpske proizvođače, jer podržavaju dalja ulaganja u domaću proizvodnju i čuvaju tradicionalne srpske proizvode od zaborava-rekao je Radoje Cvetić, vlasnik kompanije „PK Zlatibor”.

Foto: Promo

 

I Miloš Stanković, zamenik generalnog direktora pekare „AS Braća Stanković”, smatra da je strateško partnerstvo sa kompanijom „Merkator-S” značajno doprinelo njihovoj kompaniji da dođe do šire grupe potrošača. Posebno je naglasio da su štrudle „Ukusi moga kraja” proizvedene prema tradicionalnoj recepturi, od najkvalitetnijih sastojaka, baš onako kako su nam naše bake pripemale.
 

RECEPTURA DOSTOJNA POTROŠAČA

U okviru brenda „Ukusi moga kraja” 30 proizvođača stvara 203 proizvoda čiji su tradicionalni način proizvodnje i recepture dostupni potrošačima u Merkator maloprodajnom lancu u Srbiji i Sloveniji.

Pogledajte više