PROCENJUJE SE UTICAJ NA ŽIVOTNU SREDINU: Radi se planski dokument za naftovod do Mađarske

E.B.T.

05. 02. 2024. u 16:21

MINISTARSTVO građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture donelo je odluku o izradi Strateške procene uticaja Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora naftovoda od granice Mađarske do Novog Sada, sa elementima detaljne regulacije na životnu sredinu.

FOTO: Arhiva novosti

Ovo je objavljeno je u Službenom glasniku, a rok za završetak ovog dokumenta je 12 meseci. Njegov značaj, kako se navodi, proizlazi iz potrebe da se životna sredina i prirodne vrednosti zaštite i obezbedi održivi razvoj na području Prostornog plana, čija okvirna granica obuhvata delove teritorija grada Novog Sada i opština Kać, Žabalj, Bečej, Ada, Senta i Kanjiža.

Strateškom procenom biće razmatrana pitanja zaštite voda, vazduha, zemljišta, živog sveta, prirode, kao i druga pitanja za koja se u toku izrade utvrdi da zahtevaju odgovarajuću obradu.Stručni tim za izradu ovog dokumenta biće sastavljen od stručnjaka odgovarajućeg profila. Strateška procena će se obaviti u skladu sa evropskim i međunarodnim principima teorije i dobre prakse u izradi te vrste planskih dokumenata.

Pogledajte više