VESIĆ NAJAVIO NOVU REKONSTRUKCIJU INFRASTRUKTURE: Borskom okrugu 12 miliona evra

G. V.

04. 12. 2023. u 16:39

VIŠE od 12 miliona evra uloženo je u Borski okrug, a naredne godine očekuju se nove investicije u ovaj deo Srbije. Ovo je juče najavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrasturkture Goran Vesić obilazeći radove na rehabilitaciji državnog puta Bor-Zaječar.

Privatna arhiva

Kako je rekao ministar, u okviru projekta rekonstrukcije 1.200 kilometara regionalnih pruga, uslediće obnova pruge od Požarevca do Bora.

- Ta pruga će biti rekonstruisana i mi smo tražili od Evropske unije da nam obezbede novac za rekonstrukciju 1.200 kilometara regionalne pruge, ali istovremeno, kao što gradimo brze pruge, moramo da rekonstruišemo postojeće, jer neće svuda biti pruga za 200 kilometara na sat - rekao je Vesić.

Ministar je najavio da će pruga između Požarevca i Bora biti rekonstruisana za 120 kilometara na sat, kao i da će biti elektrificirana. Istom brzinom ići će vozovi i prugom Zaječar-Niš, koja će takođe biti obnovljena.

- Nastavićemo da ulažemo u sam Bor. Grad je dobio 1,5 miliona evra koje je ministarstvo obezbedilo zajedno sa Svetskom bankom i francuskom Agencijom za razvoj. Danas je Bor mesto u koje se ljudi vraćaju, gde prosečna plata iznosi 860 evra - zaključio je ministar Vesić.

Pogledajte više