VUČIĆ O PLODONOSNOJ SARADNJI SRBIJE I ITALIJE: Nivo robne razmene je 4,6 milijardi evra

Novosti online 03. 12. 2023. u 15:40

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije da je sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni razgovarao o svim važnim pitanjima za odnose dve zemlje, kao i da su konstatovali da Srbija i Italija imaju dobre političke i ekonomske odnose.

Foto: Novosti

- Nivo robne razmene je 4,6 milijardi evra i verujemo da u budućnosti može biti mnogo viša, pogotovo kada 'Stelantis' krene u proizvodnju električne 'pande' u Kragujevcu - rekao je Vučić.

- Kompanija 'Stelantis' bi mogla, osim proizvodnje 'pande', novog električnog vozila, biti i generator novih investicija u auto-industriju - poručio je Vučić.

Istakao je i da su razgovarali o regionalnim pitanjima, evropskom putu Srbije, kao i da je zahvalan predsednici Vlade Italije zbog suštinske i istrajne podrške Republike Italije evropskom putu Srbije.

- Posebno sam zahvalan Đorđi jer je uvek želela da čuje naše mišljenje, imala dovoljno vremena da sasluša ono što Srbija ima da kaže i što nije imala jednostran pristup problemima u regionu - rekao je Vučić.

Zahvalio je i na tome što "Italija pristupa objektivno i suštinski rešavanju problema u našem regionu" i rekao da se nada da će ubuduće Italija imati još značajniju ulogu.

Pogledajte više