POTPIS ZA KUĆU: Još 151 ugovor za kupovinu domaćinstva na selu

S. B. 07. 07. 2023. u 15:58

USKORO će biti dodeljena i dvehiljadita kuća na selu.

Foto Tanjug

Iznenađujuće, sve više je onih iz grada koji kreću put sela, a izjava mladog Mirka Govedarice da je kuća na selu put do savršenog života je za sve nas, bez sumnje ohrabrujuće saznanje - izjavio je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu prilikom potpisivanja još 151 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u svim krajevima Srbije.

Današnjim potpisima na ugovore krov nad glavom obezbeđen je za još 229 ljudi i 103 mališana, a ukupan broj domova koji su preko Programa Ministarstva za brigu o selu dodeljeni širom Srbije bliži se neverovatnom broju od 2.000!

Nove komšije dobiće žitelji u 90 naselja u 44 opštine u Srbiji.

Željuša u Dimitrovgradu je i dalje jedna od najpopularnijih sela na jugu Srbije, gde se ovoga puta sele i dve mlade prijateljice koje će živeti u kućama jedna do druge.

- Željuša je mesto koje spaja dva grada, priroda je prelepa i radujem se što će moja ćerkica rasti u toj zdravoj sredini. Magistar sam farmacije i radim u struci u apoteci, ali želim da se oprobam i u poljoprivredi - izjavila je Jelena Sokolov, jedna od dobitnica sredstava za kupovinu kuće na selu.

Pogledajte više