ZA NAJBOLJE STUDENTE PRAKSA U MINISTARSTVU TRGOVINE: Potpisan protokol o saradnji sa Ekonomskim fakultetom

E.B.T.

15. 05. 2023. u 16:17

PROTOKOLOM o saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Beogradu, koji se nalazi među nekoliko najboljih u centralnoj i istočnoj Evropi, obezbedićemo najboljim studentima ekonomije da obavljaju stručnu praksu u Ministarstvu trgovine.

Ministarstvo trgovine

Ovo je danas poručio resorni ministar Tomislav Momirović, nakon potpisivanja tog dokumenta sa dekankom prof. dr Žaklinom Stojanović.

- Ovakav princip saradnje akademskog sektora i državog aparata izuzetno je značajan za podsticanje profesionalnog razvoja perspektivnih mladih kadrova kroz obavljanje stručne prakse u Ministarstvu trgovine, gde će paralelno sa njihovim usavršavanjem doći i do dodatnog unapređenja rada državne uprave – istakao je Momirović. - Mladi ljudi, studenti, nosioci su promena, inovacija i napretka jednog društva, a po mom mišljenju ključ ekonomskog razvoja leži upravo u tesnoj saradnji nauke, privrede i države.

Prema Momirovićevim rečima, program stručne prakse pružiće studentima priliku da se upuste u različite oblasti rada Ministarstva trgovine, uključujući međunarodnu trgovinu, trgovinske sporazume, tržišno istraživanje i analizu, kao i regulatorne i političke aspekte trgovine. Kroz direktnu interakciju sa zaposlenima u Ministarstvu trgovine studenti će biti u mogućnosti da steknu uvid u složene procese i odluke koje utiču na trgovinu na nacionalnom i međunarodnom nivou.
 

Pogledajte više