OBELEŽENO 100 GODINA PENZIJSKOG SISTEMA U SRBIJI: Ministar Mali - Danas je oko 1,4 miliona penzionera dobilo uvećanje penzije

Novosti online 10. 02. 2023. u 16:20

DANAS je u Srbiji obeleženo 100 godina penzijskog sistema, a tim povodom ministar finansija Siniša Mali, je na svom Instagram profilu podelio nekoliko lepih vesti koje se odnose na penzionere.

Foto: Printskrin/Instagram

U prvom redu, miistar Mali je pomenuo povećanje penzija, ali i preventivne preglede te druge aktivnosti koje očekuju najstariju populaciju ovog vikenda.

- Danas smo, u društvu više od 300 penzionera iz cele Srbije, obeležili 100 godina penzijskog sistema u našoj zemlji. Istovremeno, danas je oko 1,4 miliona penzionera dobilo penzije uvećane za 20,8 odsto u odnosu na njihovu prosečnu penziju u 2022. godini, što je najveće povećanje penzija do sada. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je najavio još lepih vesti za naše penzionere, pošto su već u pripremi nove penzionerske kartice koje će od 1. oktobra ove godine omogućiti značajne popuste i pogodnosti za sve penzionere u Srbiji. Takođe, penzioneri u Beogradu će u subotu, 11. februara moći da obave preventivne zdravstvene preglede u matičnim domovima zdravlja, a tokom celog vikenda će im biti omogućen besplatan ulazak u muzeje na teritoriji Beograda. Takođe, u tržnim centrima „Galerija“, „Ušće“ i „Delta siti“, od 10 do 18 časova, biće organizovano „Tehnološko ćoše“, gde će naši najstariji sugrađani moći da se upoznaju sa različitim digitalnim veštinama - napisao je ministar Mali.

Pogledajte više