REGISTRACIJA NA E-AGRAR: Pomoć savetodavaca poljoprivrednicima u Borskom okrugu

S. M. JOVANOVIĆ 20. 01. 2023. u 18:13

POLjOPRIVREDNI proizvođači u Borskom okrugu svoj eID broj za pristup platformi eAgrar mogu da preuzmu i u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi Negotin.

Foto: S.M.J.

Da bi poljoprivrednim proizvođačima pomogli da se registruju na eUpravu, stručnjaci Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Negotin dežuraće od 21. do 27. januara. U prostorijama PSSS Negotin dežurstvo je organizovano 21. i 22. januara od 9 do 13 časova. Od 23. do 27. januara stručnjaci negotinske Poljoprivredne savetodavne i stručne službe (PSSS) dežuraće od 9 do 14 časova u prostorijama Gradske uprave u Boru, kao i u zgradama opština Negotin, Kladovo i Majdanpek i u prostorijama Mesne kancelarije u Donjem Milanovcu.

-Registracija poljoprivrednika na e-Upravu obavezna je za poljoprivrednike koji žele podsticaje u poljoprivredi u narednom periodu te ovim putem pozivamo sve poljoprivredne proizvođače da dođu u navedenim terminima kako bi uradili proces registracije – kaže Vladica Gavrilović, direktor PSSS Negotin.

Identifikacioni lični broj, eID poljoprivrednici mogu da preuzmu i kod negotinskih savetodavaca koji će im u tome besplatno pomoći narednih sedam dana.  

-Ovo je posao od izuzetnog državnog značaja. Poljoprivrednici sada svoj eID mogu dobiti i kod nas kao i u pošti, Trezoru ili MUP-u. Mi ćemo im tokom ovih dežurstava dodatno instalirati i aplikaciju i elektronski potpis u klaudu, za razliku od ostalih institucija -  dodaje Gavrilović.

Novi informacioni sistem e-Agrar uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa ili promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava  kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi.

-Napominjem da su osnovni preduslovi za registraciju na e-Upravu posedovanje lične karte ili pasoša, posedovanje mejl adrese, pametni telefon, Android ili ajfon ili kvalifikacioni elektronski sertifikat. Nosilac gazdinstva mora lično da dođe, a ukoliko ne poseduje pametni telefon može da dođe sa članom gazdinstva koji ima takav telefon – ističe Vladica Gavrilović, direktor PSSS Negotin.

Pogledajte više