DRŽAVNI SEKRETAR MINISTARSTVA PRIVREDE U PARAĆINU: Industrijska zona veliki potencijal za razvoj kraja (FOTO)

Zorana Rašić 19. 01. 2023. u 18:28

POVODOM zajedničkog projekta sa lokalnom samoupravom u Paraćinu tokom kog je rekonstruisana Kajmakčalanska ulica i instaliran srednjenaponski vod, Darko Mitrović, državni sekretar Ministarstva privrede, obišao je u Paraćinu Industrijsku zonu „Zmič“ .

Foto: Z. Rašić

Unapređena infrastruktura u toj zoni predstavlja veliki potencijal za razvoj kraja i otvaranje novih radnih mesta. Omogućeno je snabdevanje električnom energijom za potrebe novih investitora i izgradnje poslovnih objekata, a sa druge strane, rekonstruisana je ulica u izuzetno lošem stanju, koja je jedina veza sa državnim putem i autoputem E 75, naglasio je Mitrović.

- Rekonstruisana Kajmakčalanska ulica dužine je 436 metara, trotoari su površine 2.050 kvadrata, a instaliran srednjenaponski vod dužine 5,2 kilometra omogućava dalje ulaganje u Industrijsku zonu, izgradnju trafo-stanice, a samim tim i otvaranje novih proizvodnih pogona  u narednom periodu - istakao je Mitrović.

Na sastanku sa zamenikom predsednika opštine Paraćin Milanom Simićem, načelnicom Uprave za investicije i održivi razvoj opštine Sanjom Popović, članom Opštinskog veća Sašom Ružićem i direktorom Javnog komunalnog preduzeća „Crnica“ Dejanom Stojkovićem, državni sekretar razgovarao je o mogućnostima dalje saradnje.

- Na osnovu naših preliminarnih dogovora, opština Paraćin će pripremiti projektno-tehničku dokumentaciju za kapitalnije stvari u Industrijskoj zoni, kao i u još jednoj radnoj zoni koja se priprema za naredni investicioni period, čime se postavlja čvrst temelj za privlačenje investicija – podvukao je Mitrović.

U opštini Paraćin dosad je završena realizacija pet infrastrukturnih projekata ukupne vrednosti 91.998.369 dinara, od čega je učešće Ministarstva privrede 46.833.234 dinara, dok ostatak predstavlja učešće Opštine.

Pogledajte više