MALI U AZERBEJDŽANU NA VAŽNIM SASTANCIMA: Bitno je imati prijatelje na koje možete da se oslonite kada je u pitanju snabdevanje gasom i strujom

Novosti online 21. 12. 2022. u 13:35

MINISTAR finansija Siniša Mali, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, nalazi se u radnoj poseti Azerbejdžanu.

Foto: Instagram/ mali_sinisa

Ministar Mali razgovarao je sa predsednikom kompanije Azerenerdži Babom Rzajevim, a potom je posetio Ministarstvo ekonomije.

- U okviru radne posete predsednika Aleksandra Vučića Republici Azerbejdžan, zajedno sa ministarkom Dubravkom Đedović razgovarao sam sa predsednikom kompanije Azerenerdži Babom Rzajevim. U uslovima velikih neizvesnosti koje vladaju u svetu, važno je da imate prijatelje na koje možete da se oslonite kada je u pitanju snabdevanje gasom i strujom, a upravo je Azerbejdžan jedan od naših potencijalnih partnera za oba ova energenta - objavio je ministar na svom Instagram profilu.

- Radnu posetu Azerbejdžanu nastavili smo posetom Ministarstvu ekonomije, gde smo razgovarali sa ministrom Mikailom Džabarovim. Energetika je jedan od najvažnijih stubova stabilnosti naše privrede, pokrenuli smo proces restrukturiranja našeg energetskog sistema i definišemo strategiju za narednih 30 godina, sa idejom da imamo više obnovljivih izvora energije - naveo je Mali.

Pogledajte više