NOVI AMBLEM ZA NOVO LETO: "Er Srbija", jedna od najstarijih avio-kompanija, obeležava 95 godina

Agencije

29. 05. 2022. u 07:13

SPECIJALNIM amblemom na svim svojim avionima kojima leti, "Er Srbija" obeležava 95 godina poslovanja, saopštila je juče ta kompanija.

Foto promo

Prvobitno osnovana pod imenom "Aeroput", 17. juna 1927. godine, "Er Srbija" se nalazi na osmom mestu liste najstarijih avio-kompanija na svetu koje još uvek posluju.

Pod sloganom "95 godina letenja", amblem je dizajniran tako da spaja tradiciju i savremeni trenutak, odajući počast bogatoj istoriji srpske nacionalne avio-kompanije.

- Amblem će biti postavljen i jasno istaknut na trupu 12 aviona tipa "erbas" i pet aviona tipa ATR - saopštila je ta kompanija.

Generalni direktor "Er Srbije" Jirži Marek rekao je da je pred kompanijom veoma značajan jubilej i tim povodom želja da se iskaže zahvalnost slavnim prethodnicima koji su davne 1927. godine osnovali prvu domaću avio-kompaniju "Aeroput".

- Izuzetno smo ponosni na činjenicu da samo nekoliko avio-prevoznika na svetu ima istoriju dugu koliko i naša kompanija. To nam, ujedno, predstavlja i veliku odgovornost, jer, kao direktni naslednici tradicije duge 95 godina, u svakom trenutku moramo da ostanemo na visini zadatka - izjavio je Marek.

Pored kreiranja i implementacije specijalnog amblema na svoje avione, "Er Srbija" će 95. godišnjicu 17. juna obeležiti nizom prigodnih aktivnosti.

Prva domaća avio-kompanija "Aeroput" poslovala je do 1947. godine kada ju je nasledio "Jugoslovenski aerotransport" (JAT), koji je 2003. godine transformisan u "Jat ervejz". Novo poglavlje kompanije, pod sadašnjim imenom, "Er Srbija", započeto je 2013. godine.

Pogledajte više