ŠETNJA CRVENIM TRGOM POSLE RATA: Turističke agencije u Srbiji otkazale aranžmane za Moskvu i Sankt Peterburg

J. Su.

16. 03. 2022. u 10:23

MNOGE turističke agencije u Srbiji otkazale su prolećna putovanja za Moskvu i Sankt Peterburg, zbog rata u Ukrajini. Deo turista je sam odustao, pa su uskršnji i prvomajski aranžmani obustavljeni. Rezervacije se primaju za jun i jul, ali niko ništa još ne uplaćuje.

Foto AP

Kako nam je rekao Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, bilo je nekih manjih otkazivanja. Na ovoj destinaciji nema velikih grupa sada. Odustajalo se i od kupljenih avionskih karata.

- Imali smo turu za Moskvu, ali kada je počelo ovo u Ukrajini odmah smo to ukinuli - ispričao nam je Mirko Milanović iz jedne beogradske agencije. - Sada nema razloga da to putovanje nudimo, kada ne može da se ide. Nije realno. Čim smo izbacili ovaj aranžman bilo je dosta zainteresovanih.

U agenciji "R turist" rekli su nam da oni kreću tek od juna i zasada niko nije otkazao. Svakako, još je rano, to su sve predrezervacije koje nisu plaćene.

- Ljudi su čekali na ovo putovanje od 2020. godine - ispričali su nam u ovoj agenciji. - To je krstarenje Volgom, Moskva i Sankt Peterburg.

Polazak za Rusiju otkazale su i druge agencije. Razlozi su aktuelna situacija i mala tražnja.

- Imali smo planirani polazak za početak aprila, ali smo ga otkazali - ispričala je Nevena Margan. - Potpuno je očekivano što je bila mala tražnja zbog trenutne situacije. Za naredni polazak nezgodno je u ovom momentu davati detaljne prognoze, jer se putnici generalno kasnije odlučuju za putovanja. Pratimo situaciju i u skladu sa tim će biti i realizacija ili otkazivanje putovanja.

Kako nezvanično saznajemo, ima i agencija koje imaju planirane polaske za početak aprila i zasad nisu otkazali putovanje. To ne žele ni putnici.

CENE

CENA aranžmana za Moskvu i Sankt Peterburg kreće se od 500 do 800 evra. To su putovanja u trajanju od pet do sedam dana. Za krstarenje Volgom treba izdvojiti i do 1.500 evra.

Pogledajte više