"NAJVAŽNIJI SUSRET ZA NAŠU ZEMLJU U OVOJ GODINI": Brnabićeva - Od sastanka Vučića sa Putinom zavisi energetska bezbednost

Tanjug 17. 11. 2021. u 11:27

PREMIJERKA Ana Brnabić poručila je danas da će predstojeći sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom biti najvažniji susret za našu zemlju u narednih nekoliko meseci, ako ne i najbitniji u ovoj godini.

Foto Instagram

Prema najavama, glavna tema biće cena gasa, a Brnabićeva ističe da od tog sastanka Srbiji zavisi ne samo kontinuirana energetska bezbednost i sigurnost, već i konkurentnost naše privrede.

- Ukoliko predsednik Vučić uspe da se izbori da Srbija dobije povoljniju cenu gasa od ostalih, onda to znači da će naša konkurentnost porasti taj dan. Biće izuzetno težak sastanak - naglasila je premijerka za TV Pink.

Foto: Tanjug AP

 

Ona je rekla da se predsednik Vučić svakodnevno priprema za taj susret i da se u ovom trenutku "ne bavi ničim drugim osim energetikom".

- Ako neko može tamo da se izbori za dobru cenu, onda je to predsednik Vučić. To je takva odgovornost - ocenila je Brnabićeva.

Predsednik Srbije najavio je da 24. novembra putuje u Moskvu, gde će se dan kasnije sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

BONUS VIDEO - KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 
Pogledajte više