PODRŠKA POLJOPRIVREDNIM GAZDINSTVIMA: I u Vranju ozvaničeno formiranje fonda za pomoć inovacijama u poljoprivredi

D. RISTIĆ

11. 09. 2021. u 21:44

UGOVOR između Grada Vranja, Regionalne razvojne agencije Pčinjskog okruga i Fondacije Ana i Vlade Divac danas je potpisan u Vranju.

D. Ristić

Njime je ozvaničeno formiranje fonda za podršku razvoju malih poljoprivrednih gazdinstava na području Grada Vranja, uz tehničku podršku USAID Programa za konkurentnu privredu.

Potpise na ovaj dokument stavili su, u ime Grada, gradonačelnik dr Slobodan Milenković, u ime Regionalne razvojne agencije, direktorka Bojana Tasković i u ime Fondacije Ana i Vlade Divac, direktorka Ana Košel.

Projekat kojim se formira Fond za podršku razvoju malih poljoprivrednih gazdinstava jedan je od najbitnijih projekata na kojima radi Fondacija Ana i Vlade Divac, koja prioritet daje zapošljavanju, istakla je Ana Košel.

- Do sada, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, radimo u više od 80 opština u Srbiji i podržali smo više 1.500 poljoprivrednih gazdinstava. Međutim, ovo je inovativna ideja i veliko je zadovoljstvo da su Grad Vranje i Regionalna razvojna agencija Pčinjskog okruga naši partneri. Reč je pozajmicama koje su vrlo povoljne za razvoj inovativih ideja - rekla je ona.

Ugovor omogućava poboljšanje materijalnog položaja proizvođača i pre svega je inovativni, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković i pozvao sve poljoprivredne proizvođače da se prijave na konkurs, jer ovo je još jedna podsticajna mera za njih.


 
Pogledajte više