"LEONIJU" NEDOSTAJE 1.000 LJUDI: U Kraljevu građanima predstavljeni planovi širenja nemačke kompanije

G. ĆIROVIĆ

03. 09. 2021. u 15:00

POZNATA nemačka kompanija "Leoni" tokom minule nepune tri godine u svojoj proizvodnoj jedinici u Kraljevu, najvećoj u Srbiji, zaposlila je ukupno 3.600 radnika.

Foto G. Šljivić

Kako je najavljeno, planirano je da do kraja ove godine "Leoni" u radni odnos primi još oko hiljadu ljudi i na taj način se približi cifri od 5.000 zaposlenih, što je u skladu sa ciljem kompanije do 2023. godine.

Tim povodom, na centralnom gradskom trgu u Kraljevu, zaposleni u "Leoniju" predstavili su građanima plan širenja svoje proizvodne jedinice u gradu na Ibru, odgovarajući na sva pitanja zainteresovanih u vezi sa radom i zaposlenjem u ovoj kompaniji. Ovom prilikom, u podeli propagandnog materijala zaposlenima su se priključili generalni direktor "Leoni Srbija" Pjerluđi Gijone, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i Snežana Prelić, direktorka kraljevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

- Posle tri godine od našeg dolaska u Kraljevo i investicije od oko 60 miliona evra, u ovom trenutku potrebno nam je još oko 1.000 radnika kako bismo zajedno i uspešno stvarali bolju i sigurnu budućnost. Pozivamo sve zainteresovane da nam se priključe, bez obzira na stručnu spremu i kvalifikacije. U našem trening centru postoji mogućnost obuke kako bismo veštine kandidata prilagodili radu u "Leoniju" - rekao je Pjerluiđi Gijone.

Foto G. Šljivić

Kompleks fabrike "Leoni" u Kraljevu, u kojoj se proizvode kablovski setovi za automobilsku industriju, prostire se na oko 52.000 kvadratnih metara, a prema ranije iznetim planovima kompanije, ceo projekat u gradu na Ibru u narednih deset godina trebalo bi da dostigne vrednost od oko milijardu evra.

- Zadovoljni smo kadrovima koje smo zaposlili u Kraljevu - dodao je Gijone.

- To potvrđuje i podatak da želimo da privučemo i zaposlimo još radnika. Od prijave zainteresovanih do stupanja u radni odnos prođe od nedelju dana, pa do tri meseca, u zavisnosti od pozicije. Nakon adekvatne obuke kandidat ubrzo počinje sa radom.

ZAJEDNIČKI RAZVOJ

PREMA rečima gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, rast "Leonija" minulih godina predstavlja i rast grada na Ibru.

- Kako se "Leoni" razvija i zapošljava nove radnike, tako se i grad razvija jer naš budžet raste i omogućava nam da ulažemo sredstva u infrastrukturne projekte. Važno je što se u ovoj fabrici zapošljavaju i mladi ljudi, kao i oni malo stariji, i muškarci žene, i oni sa visokim, ali i oni sa niskim ili nikakvim kvalifikacijama.

Pogledajte više