Poziv kompanijama iz Srbije da posete Keniju

Novosti online 06. 06. 2023. u 16:11

PRIVREDNA komora Srbije pozvala je danas sve zainteresovane kompanije da se prijave za predstojeću posetu privredne delegacije Keniji od 3. do 8. septembra ove godine.

Foto: PKS

Cilj posete je da domaće kompanije upoznaju prilike na kenijskom tržištu i da se povežu sa potencijalnim poslovnim partnerima, a rok za prijavljivanje je do 20. juna.

U fokusu posete su sektori poljoprivrede, prehrane, turizma i ugostiteljstva, ali mogu se prijaviti i zainteresovane kompanije i iz drugih segmenata poslovanja, kojima će biti obezbeđeni adekvatni sastanci i sagovornici (kada je reč o metalskoj industriji – deo koji se odnosi na alate i poljoprivrednu mehanizaciju predstavlja potencijal, za hemijsku industriju – đubriva, IT – telekomunikacije i last mile infrastructure services, građevinski sektor – projektovanje i izgradnja).  

Za kompanije iz sektora poljoprivrede, prehrane i ugostiteljstva, između ostalog, planirana je poseta Kenyan Food Event-u od 5. do 7. septembra u Najrobiju. Reč je o jedinoj izložbi koja okuplja profesionalce iz celog istočnoafričkog lanca snabdevanja hranom i pićem.

Kenija je, inače, jedna od najrazvijenijih država u podsaharskoj Africi sa više od 55 miliona stanovnika, sve većim trendom urbanizacije, nije zasićena konkurencijom, a beleži rast standarda i potrošnje stanovništva za proizvodima koji u velikoj meri odgovaraju onome što naše domaće kompanije mogu da ponude.

Prijava se vrši putem e-maila: afrika@pks.rs najkasnije do 20. juna 2023. godine. 

Pogledajte više