Izabrano 15 finalista za Nacionalnu nagradu „Đorđe Vajfert" 2022

Novosti online 13. 04. 2023. u 17:12

NA Drugom sastanku žirija Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert", koju organizuje Privredna komora Srbije, izabrano je 15 finalista Nagrade za 2022. godinu.

Foto: PKS

Članovi stručnog žirija su glasali o kompanijama koje su se plasirale u drugi krug i od ukupno 28 izabrali su po 5 privrednih društava u sve tri kategorije – velika privredna društva, srednja privredna društva i mikro/mala privredna društva.

Finalisti takmičenja za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert" 2022 u kategoriji velikih privrednih društava, po abecednom redu, su: Coca Cola HBC Srbija, Comtrade System Integration doo, Grundfos Srbija doo, MK group doo i Nestle Srbija. Finalisti u kategoriji srednjih privrednih društava su: Bexexpress doo, eFront doo, Klett izdavačka kuća doo, Koto doo i Vega IT doo. U finale u kategoriji malih/mikro firmi plasirali su se: Čepom do osmeha, Legacy International doo, Predstavništvo Mastercard Europe SA, Socijalna sinergija doo i Zacs Team doo.

Žiri je svoje odluke donosio na osnovu poznavanja stanja društvene odgovornosti u Srbiji, kompletne dokumentacije o kandidatima (aplikacija, projekat, evaluacija, izveštaji Verifikacionog tima PKS), kao i lične percepcije. U sastavu ovogodišnjeg žirija su predstavnici Privredne komore Srbije, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Fakulteta organizacionih nauka i Smart kolektiva.

Kompanije koje su ušle u finale predstaviće se članovima žirija na trećem sastanku koji će biti održan 26. aprila 2023. godine.

Nacionalnu Nagradu za DOP Privredna komora Srbije tradicionalno dodeljuje već petnaest godina. U devetom ciklusu stiglo je 35 prijava na konkurs, koji je bio otvoren za sva privredna društva do 10. januara 2023.

Završna svečanost i proglašenje laureata biće održana 15. maja 2023. godine. Ovo priznanje dodeljuje se bijenalno, svake druge godine.

Pogledajte više