SUBVENCIJE DOMAĆINIMA: Vrnjčani ulažu u razvoj poljoprivrede

G. ĆIROVIĆ 04. 10. 2022. u 10:36

NASTAVLjAJUĆI ulaganje u razvoj poljoprivrede vrnjačkog kraja, ovdašnja lokalna samouprava je na osnovu Javnog poziva dodelila tri miliona dinara za podsticaj investicijama za ukupno 100 poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Vrnjačke Banje.

Opština Vrnjačka Banja

Sredstva u visini od 40 odsto od vrednosti investicije dodeljena su za podizanje i opremanje plastenika za povrće, voće, cveće i rasadničku proizvodnju, za nabavku kvalitetnih priplodnih goveda, ovaca i koza, za podizanje novih ili obnavljanje postojećih višegodišnjih zasada voćki, hmelja i vinove loze, nabavku žičanih ograda oko višegodišnjeg zasada, za mašine, uređaje i opremu za navodnjavanje useva, kao i za nabavku novih pčelinjih društava.

- Želimo da utvrdimo koliko je ljudi koji se ozbiljno bave poljoprivredom i koji imaju želju i ambicije da proširuju svoja gazdinstva i unapređuju poljoprivrednu proizvodnju. Želimo da im na pravi način pružimo podršku odobravanjem subvencija više puta tokom godine kada imaju najveće troškove za setvu, zasade, prehranu i pomognemo onima koji se isključivo bave poljoprivredom i od tih prihoda izdržavaju svoje porodice - rekao je Boban Đurović, predsednik vrnjačke opštine, uručujući ugovore o subvencijama.

Prema njegovim rečima, Opština će u novembru za 30 odsto uvećati aproprijaciju budžeta za subvencije u poljoprivredi i, umesto dosadašnjih 40 odsto od vrednosti investicije, odobravaće sredstva u visini od 60-70 odsto, što će stimulisati poljoprivrednike da nastave sa proizvodnjom i širenjem svoji gazdinstava.

BONUS VIDEO - Podignuta zastava Srbije u Dohi pred Svetsko prvenstvo u Kataru 2022

Pogledajte više