VIKEND VREMENSKA PROGNOZA DONOSI PREOKRET: Konačno odlažemo kišobrane, a u utorak letnja temperatura

V. N.

20. 05. 2021. u 20:26

POSLE višednevnih kiša, ponegde i obilnijih padavina, maj će u narednih sedam dana, konačno pokazati svoje lepše "lice".

Foto: Tanjug/D.K.

Kišobrani će moći da se odlože već sutra, kao i tokom vikenda i prva dva radna dana sledeće sedmice.

Uglavnom sunčano i toplije, biće u većem delu zemlje, a u utorak, po najavama meteorologa, temperatura će dostići i 32. podelak Celzijusove skale. Pljuskova i grmljavine biće u sredu, a potom sledi razvedravanje i sunčano vreme.


Posle pretežno oblačnog jutra, ponegde sa slabom kišom, na istoku i jugoistoku zemlje, danas posle podne sledi razvedravanje. Pretežno sunčano i toplije, danas će biti u celoj Srbiji, a najviša temperatura biće od 18 stepeni na jugoistoku do 23 na severozapadu. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar.


Uz porast temperature, sunčano i toplo biće i za vikend. Sutra pretežno sunčano i toplo, uz slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 5 do 13, dok će se u najtoplijem delu dana živa u termometru kretati između 24. i 27. podeoka Celzijusove skale.
Pretežno sunčano i toplo vreme obeležiće i drugi dan vikenda. U nedelju posle podne i uveče, na severu naše zemlje biće promenljivo oblačno sa mogućom pojavom kratkotrajne kiše i grmljavine. Duvaće i vetar, ali uglavnom slab i promenljivog smera. Jutarnja temperatura od 8 do 15, a najviša od 22 na severu do 29 stepeni na jugoistoku.


Sunčano jutro osvanuće i u ponedeljak i najaviće sve toplije vreme. Iako će duvati slab i umeren južni i jugoistočni vetar, prvi radni dan naredne sedmice obeležiće lepo vreme sa najnižom temperaturom od 9 do 14, a najviša od 25 do 29 stepeni.


U utorak pretežno sunčano i toplo, a najviša dnevna temperatura "popeće" se do 32. stepena. Utorak će tako biti pravi letnji dan.


U sredu stiže osveženje s pljuskovima i grmljavinom, ali već od četvrtka, pa narednih pet dana preovladavaće pretežno sunčano i umereno toplo vreme sa retkom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Pogledajte više