PAKETI UTEHE I NACIONALNOG JEDINSTVA: Vlada Vojvodine poslala pomoć Eparhiji raško-prizrenskoj za Srbe na KiM

J. S.

14. 05. 2021. u 20:42

POKRAJINSKI sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević danas je ispratio kontingent humanitarne pomoći vredan 5,7 miliona dinara, namenjen Eparhiji raško-prizrenskoj.

Foto: Pokrajinska vlada

Iz magacina Gradske organizacije Crvenog krsta u Petrovaradinu, put Kosmeta krenula je donacija u vidu prehrambenih proizvoda, namenjena nesmetanom funkcionisanju narodnih kuhinja, zatim sredstava za higijenu, đačkih torbi i školskog pribora za socijalno ugrožene porodice.

- Veliko mi je zadovoljstvo što danas našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji šaljemo poruku da je neupitan njihov nacionalni, verski i kulturni identitet i da je za nas u Pokrajinskoj vladi, kao i za sve građane Vojvodine, ovo jedan važan most kojim izgrađujemo ne samo poverenje, prijateljstvo i podršku nego, pre svega, veru u neprolaznost našeg jedinstva – rekao je Milošević.

On je naglasio da je kamion sa 22 tone pomoći namenjen svima koji su na Kosovu i Metohiji ujedinjeni, nažalost, oko siromaštva i svakodnevnih problema.

- Dugujemo posebnu zahvalnost vladiki Teodosiju, koji, sa svojim sveštenstvom, ne prepoznaje samo verske probleme, već pomaže svim ljudima koji su u nevolji - naglasio je resorni sekretar.

U narodnim kuhinjama na području Eparhije raško-prizrenske svakodnevno se hrani oko dve hiljade korisnika, a u njima se priprema i užina za đake u četiri osnovne škole.

Pogledajte više