POČINJE KUPALIŠNA SEZONA: Na novosadskoj plaži Štrand počinje sa radom 1. maja

Lj.P.

30. 04. 2021. u 12:50

KUPALIŠNA sezona na novosadskom Štrandu zvanično počinje 1. maja, a ulaz na plažu će biti slobodan do 11. maja, dok će prodaja sezonskih ulaznica početi 5. maja na glavnoj blagajni Štranda.

Foto gradsko zeelnilo

 Zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a zakupci malih kabina dve ulaznice po ceni od 300 dinara. Dokumentacija koju je potrebno priložiti je potvrda o plaćenom zakupu kabine za tekuću godinu (original na uvid).  

 - Cene ulaznica se nisu menjale i iznose 50 dinara dnevna ulaznica, 1.345 dinara  košta sezonska  bez popusta i 1.150 dinara sezonska ulaznica sa popustom za đake, studente i penzionere. Radno vreme blagajne je svaki dan od 8 do 19.00  - navela je Jelena Prica, pomoćnik direktora za komercijalne poslove i turizam u JKP "Zelenilo" koje brine o Štrandu.

Kao i prethodnih godina, akcija "Humanitarni ponedeljak" se nastavlja i ove godine, u okviru ove akcije ulaz na plažu ponedeljkom se neće naplaćivati, a posetioci plaže će u zamenu za kartu moći da prilože pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Svi sugrađani koji imaju potrebu za pomoć u lečenju teških i retkih bolesti svoje zahteve mogu predati na glavnoj blagajni Štranda. 

 - U sklopu priprema za 110. kupališnu sezonu urađeni su svi poslovi kako bi plaža bila bezbedna i uređena za prijatan boravak -  navodi naša sagovornica. -  Orezane su suve i bolesne grane na stablima, posađeno je 10 sadnica žalosne vrbe, podignuto više od 2.000 kvadrata novog travnjaka, urađena aeracija travnjaka, okopavanje i orezivanje žive ograde, isprskane zelene površine protiv krpelja. Pored toga urađena je deratizacija, dezinsekcija, dezinfekcija kabina, okrečeni su toaleti, popravljena su dečija igrališta, obezbeđena je spasilačka i lekarska služba.

Institut za javno zdravlje Vojvodine dao je preporuke za kupalište "Štrand" u Novom Sadu tokom epidemije KOVID – 19.

Radi zaštite osoblja i posetilaca kupališta preporučeno je sledeće: maksimalan broj posetilaca u istom trenutku na plaži može biti 14.400 osoba, isticanje obaveštenja radi informisanja gostiju, poštovanje fizičke udaljenosti, dezinfekcija (ruku, dezinfekcija ležaljki i sedećih mesta nekoliko puta tokom dana, pojačano čišćenje i dezinfekcija sanitarnih prostora), poštovanje preporuka u ugostiteljskim objektima, redovan monitoring vode na kupalištu. Poštujući ove preporuke JKP "Gradsko zelenilo" će obezbediti sve uslove za bezbedan boravak posetilaca na plaži.

 
Pogledajte više