ONE ĆE PREDSEDNIKU DATI DRUGU DOZU VAKCINE: Objasnile su kako će izgledati protokol revakcinacije Vučića

D.A.

26. 04. 2021. u 13:31

INTERNISTA Slađana Beronja Jovanić i medicinska sestra Violeta Stamenković zadužene su da revakcinišu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić će sutra u podne biti vakcinisan kineskom vakcinom “Sinofarm”.

Foto: D.A.

- Veoma sam ponosna što mi se ukazala prilika da budem deo tima koji će učestvovati u vakcinaciji predsednika. Radim u Domu zdravlja Doljevac kao internista. Imam 29 godina radnog staža, a ako intenista 21 godinu - kaže nam doktorka Stađana koja će vakcinistati predsednika.

- Nadamo se da nas je dugogodišnje iskustvo u radu opredelilo da budemo tim koji će učestvovati u primanju druge doze Sinofarm vakcije predsednika - kaže doktorka Slađana i ističe da će predsednik imati isti pristup kao i ostali građani.

- Na ulazu će predsednika dočekati medicinska sestra koja će ga pitati za saglasnost, a ja ću u ordinaciji ću uzeti anamnezu, izmeriti krvni pritisak, i sve što je potrebno pre vakcinisanja. Nakon vakcinisanja i unošenja podataka u sistem javnog zdravlja, izdaje se potvrda o vakcinaciji - dodaje naša sagovornica.

Inače, od 14 hiljada stanovnika Doljevca do sada je vakcinu primilo 4034, a od toga se 2403 i revakcinisalo.

Pogledajte više