RAZMENA STUDENATA I PRISTUP ARHIVI: Filološki fakultet i Ruski dom potpisali sporzaum

Lj.B.

14. 04. 2021. u 09:51

DEKAN Filloškog fakulteta prof. Dr Iva Draškić Vicanović i i direktor Ruskog doma u Beogradu Jevgenij Baranov potpisali su ugovor o saradnji ove dve institucije.

Foto: Lj.B.

-S  ruske strane godinama unazad postoji interes i predlog za saradnju, ali je dogovor ostvaren tek sada – rekao je Baranov. - Ugovor podrazumeva različite vidove akademske i kulturne saradanje, razmenu studenata, razmenu štampanih u digitalnih publikacija, zajedničko učešće u projektima, organizaciju konferencija i kulturnih manisfestacija.

Profesorka Draškić Vićanović, koja je nedavno izabrana za dekana Filološkog fakulteta,  istakla je  da sporazum omogućava našim studentima, nastavnicima i saradnicima fakulteta pristup bazi  podataka najznačajnih ruskih biblioteka: Ruske predsedničke biblioteke, biblioteke iz San Peterburga u Ruske nacionalne biblioteke. 
-Razmena studenata podrazumeva sve nivoe studija i osnovne akademske i master i doktorske, a upisna kvota za ovu godinu je 122- kaže profesorka Draškić Vićanović. - Ova ponuda se odnosi kako na studente slavistike , tako i na studente drugih jezika i usmerenja.

Pogledajte više