PETAR PETKOVIĆ ČESTITAO POČETAK RAMAZANA: Neka plemenita simbolika ovog meseca bude podsticaj poštovanju temeljnih ljudskih vrednosti

D.Z.

13. 04. 2021. u 17:28

- STAREŠINSTVU i svim vernicima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u drugim delovima Srbije, želim da plemenita simbolika svetog meseca bude podsticaj poštovanju temeljnih ljudskih vrednosti. - Ovo je u čestitki povodom meseca Ramazana istakao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković.

Petar Petković / Foto promo

- Suština Ramazana nalazi se u duhovnom uzdizanju, u jasnim i dobrim mislima, u činjenju dobrih dela i jačanju međusobnog uvažavanja među građanima različitih konfesija i kultura, u porukama koje zajednički, vekovima delimo na ovim prostorima. Poštujući i negujući te univerzalne duhovne i etičke vrednosti, kao trajno dobro, zajednički ćemo graditi društvo u kome ćemo svi živeti u miru i slozi. Sa željom da svete ramazanske dane provedete u miru, dobrom zdravlju i molitvima i da iftar radosno dočekate sa vašim porodicama, čestitam vam početak meseca Ramazana- navodi u čestitki Petković.

Pogledajte više