Igra elemenata kuhinja UNA, za moderan i prijatan ambijent po vašem ukusu

Promo

29. 03. 2021. u 14:30

Najtoplijim mestom u domu svakako možemo nazvati kuhinju, posebno ako uživate u kuvanju i s ljubavlju pripremate obroke za vaše najdraže. Važno je da to bude ambijent koji je, pre svega, funkcionalan, ali istovremeno prijatan, topao i uređen prema vašim zahtevima i potrebama.

Foto: Promo

Najtoplijim mestom u domu svakako možemo nazvati kuhinju, posebno ako uživate u kuvanju i s ljubavlju pripremate obroke za vaše najdraže. Važno je da to bude ambijent koji je, pre svega, funkcionalan, ali istovremeno prijatan, topao i uređen prema vašim zahtevima i potrebama.

Kuhinjska kolekcija UNA omogućava laku transformaciju kroz razne stilove, a ukoliko želite jednostavnost i svedenost onda je pravi izbor za vas. Elementi su dostupni u dekoru bele i sive lak folije, sa horizontalnim aplikacijama koje doprinose eleganciji. Samo jedan od ova dva dekora čini više od 30 elemenata, a kada se ovoj kombinaciji dodaju radna ploča po izboru i neke od ručica iz velike ponude, dobiće se blistavi sjaj, ali i prostor gde ćete sa zadovoljstvom pripremati najukusnije obroke. Neizostavni elementi svake kuhinje svakako su sudopere i slavine, a na raspolaganju je širok asortiman, pa sve možete lepo uklopiti.

Foto: Promo

 

Viseći delovi, koji mogu biti zatvoreni, poput kuhinjskog elementa UNA V80, zastakljeni, poput kuhinjskog elementa UNA V80 ST, ili pak poluzastakljeni, kao što je kuhinjski element UNA V80 H1V1ST, unose estetsko osveženje u izgled kuhinje, dok stakleni delovi doprinose njenoj prozračnosti. Kako među donjim kuhinjskum elementima, tako i među visećim, ima i onih koji su nestandardnih dimenzija koje omogućavaju maksimalnu iskorišćenost prostora. Neki od takvih elemenata kuhinje UNA su UNA D30, kuhinjski element koji poseduje žičanu korpu širokog spektra namene, jer je u kuhinjama uvek potrebno dodatno mesto za odlaganje, a tu su i elementi UNA D UG ili UNA V UG, za maksimalnu iskorišćenost prostora, koji su idealan izbor za one koji vole prostrane ugaone kuhinje.

Foto: Promo

 

Ukoliko želite da se i frižider potpuno uklopi u izgled vaše kuhinje, bez vizuelnih i estetskih odstupanja, odlično rešenje je kuhinjski element UNA BD60 UF, za ugradni frižider u središnjem delu i dodatnim policama.

Ambijent, uz elemente kolekcije UNA, može poprimiti moderan i elegantan, ali isto tako i industrijski izgled. U slučaju da je kuhinja spojena sa trpezarijom, beli frontovi kuhinjskih elemenata UNA mogu biti idealan kandidat za moderan izgled trpezarije. Za postizanje ovakvog stila birajte bele zidove, a što se tiče dekora za podne površine, poželjno je da bude u nekoj toplijoj nijansi drveta. Detalji od metala u boji zlata i stakla daće dozu luksuza, a dodatni elementi kao što su lusteri, lampe i svećnjaci biće pravi pogodak. Takođe, ceo ambijent može biti upotpunjen tepihom sa resama koji će dodatno naglasiti eleganciju kuhinje i samu atmosferu tog prostora. Ambijent poput ovog ne zahteva prostranost i može biti sjajno rešenje i za domove sa nešto manjim kvadraturama, a bela boja će doprineti tome da prostorija deluje veće.

Ukoliko je vaša kuhinja nešto većih dimenzija i nema problem sa nedostatkom prirodnog svetla, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu frontove u tamno sivom dezenu, koji su idealni za određivanje pravca u kojem želite da idete, kada je uređivanje trpezarije u pitanju.

Za vas koji biste se radije opredelili za uređenje kuhinje u industrijskom stilu, zidne obloge u dezenu betona ili opeke su nezaobilazne, a tapeti sa dekorom betona mogu biti idealna zamena, kao nešto dostupnija varijanta. Detalji od perforiranog metala su takođe više nego poželjni u industrijskom stilu, kao i dekor drveta u nešto tamnijoj nijansi, a biljke će biti pravi kontrast i obezbediti prijatnu atmosferu u ambijentu.

Koji god stil da bude vaš konačan izbor, nećete pogrešiti, a sistem elemenata UNA daje vam i mogućnost da se poigrate sa dizajnom i stvorite ambijent po svojoj želji, dok kombinovanjem sivih i belih frontova možete napraviti vaše idealno rešenje.

Pogledajte više