MINISTAR VULIN: Dvadeset godina je dovoljno da Međunarodna zajednica nađe ubice ili prizna da je nesposobna i nezainteresovana

Novosti onlajn

16. 02. 2021. u 14:11

DA pre dvadeset godina šiptarski teroristi nisu u autobusu "Niš ekspresa" kod mesta Livadice, ubili dvogodišnjeg Danila Cokića, danas bi on imao dvadeset dve godine, i njegova ubijena majka bi mu rodila brata ili sestru, radovala bi se njegovom odrastanju i nadala unucima - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom godišnjice stradanja Srba u Livadicama.

Foto: Printcreen

- Pre dvadeset godina, na današnji dan ubijeno je dvanest, a ranjeno četrdeset troje Srba. Za ovaj zločin, kao i sve druge zločine prema Srbima na Kosovu i Metohiji, niko nije odgovarao. Dvadeset godina je dovoljno vremena da Međunarodna zajednica koja je Rezolucijom 1244 preuzela odgovornost za vladavinu prava na Kosovu i Metohiji ili nađe ubice ili prizna da je nesposobna i nezainteresovana.

- Tamo gde Srbi nemaju i svog sudiju i svog policajca, tamo za Srbe nema ni prava ni pravde. Ni UNMIK, ni Kfor, ni Euleks neće podsetiti na pobijene Srbe, zato Srbi nemaju prava da zaborave i zaćute. Bar da podsetimo da su postojali - izjavio je Vulin povodom dvadeset godina od zločina u Livadicama.

Pogledajte više