ŽRTVOVAN JE DA BIH JA MOGLA DA OSTANEM: Majka je morala da ih razdvoji po rođenju, a nakon pet decenija brat i sestra su se konačno ujedinili

Novosti online 06. 02. 2021. u 00:34

NAKON što su 50 godina bili razdvojeni brat i sestra ponovo su se ujedinili posle odluke majke, koja je morala da bira između toga da ih oboje izgubi ili da odredi koga će dati na usvajanje.

Foto: Fejsbuk

Niki Goskomb imala je 18 meseci kada se 1966. godine rodio njen brat Dejv Ešton. Međutim, kako je njena majka Dženet bila maloletna, a decu je dobila u vanbračnoj zajednici, bila je prinuđena da sina da na usvajanje, jer se plašila da ne ostane bez oboje.

Naime, otac dece je već bio oženjen i imao decu u tom braku, zbog čega je Dženet od strane svoje porodice bila stavljena na stub srama.

- Imala je 16 godina kada je zatrudnela. Bila je dete, pogrešila je. Zaljubila se u našeg tatu, koji je bio oženjen i nije mogao biti s njom. Rečeno joj je da je sramota porodice - ispričala je Niki u emisiji "Davno izgubljena porodica", prenosi San.

Kako je navela, Dženet je posle dobila još dvoje dece. Nažalost, ona nije prisustvovala upoznavanju NIki i Dejv pošto je preminula pre 15 godina.

Dejv, sada otac dvoje dece, bio je jako emotivan prilikom susreta sa sestrom, o čemu je takođe govorio u emisiji.

- U deliću sekunde susreta kad smo preboleli početni šok, činilo se kao da smo se oduvek poznavali.

 

U razgovoru koji je usledio Dejv je od NIki saznao kako se njihova majka, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći i pored jakog pritiska, borila da ne rastavi sestru i brata.

- Niko nikada ne bi trebalo tako da bira. Moj brat je imao šest nedelja i bio je žrtvovan da bih ja mogla da ostanem. Zbog toga se osećam krivom i tužna sam - rekla je Niki.

(Blic)

Pogledajte više