U KNJIŽARAMA OD 19. JANUARA: U prodaji zbirke za malu maturu

Lj.B.

19. 01. 2021. u 12:48

ZBIRKE zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa za pripremu osmaka za završni ispit, zajedničko izdanje Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Prosvetnog pregleda, u prodaji su od 19. januara.

foto D. Milovanović

Svaka zbirka sadrži po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo. Na kraju publikacija nalaze se rešenja.

Osnovni zadatak zbirki je da đacima približi model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i da im omogući da samostalno vežbaju i proveravaju znanje  – navode priređivači publikacija. - Ukoliko osmaci budu marljivo vežbali, zbirke im mogu garantovati uspeh na maloj maturi, jer je u izradi zadataka učestvovalo oko stotinu nastavnika iz osnovnih i srednjih škola, kao  i sa fakulteta, čime je  osiguran kvalitet u svim traženim elementima.

Sve publikacije mogu da se kupe u knjižari „Prosvetnog pregleda” u Beogradu i knjižarama širom Srbije ili pouzećem. Sve tri zbirke zajedno koštaju 850 dinara. Pojedinačno, cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 360 dinara, zbirka za matematiku 250 dinara, a kombinovana zbirka 240 dinara. Za one koji žele da vežbaju zadatke i van ovih zbirki, u prodaji su i testovi sa završnih ispita prethodnih godina.

Pogledajte više