ISPRAĆAJ KORONE U SLAVU ZDRAVLJA: Kako su medicinari i pacijenti u “crvenim zonama” kovid bolnica dočekali 2021. godinu (VIDEO)

Novosti online 02. 01. 2021. u 20:00

ISPRATILI smo 2020. godinu, a dočekali 2021. Drugačije nego do sada, bez pompeznih slavlja i dočeka, zbog borbe sa virusom korona i epidemioloških mera.

Foto: V. N.

I tog 31. decembra pod punom opremom i bez praznovanja bili su lekari i medicinske sestre u crvenim kovid-zonama zdravstvenih ustanova. Za medicinske radnike, istinske heroje, predaha nije bilo.

A onda se u ponoć, na prelasku stare u novu gpodinu, usred kovid bolnica, začuo aplauz. Tapšalo se za sve u skafanderima koji se bore za ljudske živote. Jer, kako kažu pacijenti, lekari i sestre za bolesne jednom dušom dišu. A pukovnik dr Anđelković poručuje: oni su nam druga porodica.

Nije bilo lako zdravstvenim radnicima. Jedan od njih, doktor Aleksić, umesto da proslavlja, doček Nove godine proveo je lečeći majku, takođe lekara.

A da su apeli nadležnih urodili plodom i da su ljudi ipak poveli računa kako se ponašaju, potvršuju podaci da smo poslaednja dva dana imali 3.981 pozitivnu osobu.

Sve o hrabrim ljudima u skafanderima i borbi za ljudske živote u prelasku između Stare i Nove godine pročitajte u štampanom izdanju ”Večernjih novosti” u nedelju 3. januara.

Pogledajte više