PREDSEDNIK OTKRIO KOLIKO SU KOŠTALE KOVID BOLNICE U BATAJNICI I KRUŠEVCU: Godinu završavamo sa 2,9 milijardi evra investicija

Novosti onlajn

20. 12. 2020. u 13:20

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Kruševcu da očekuje da će Srbija završiti ovu godinu sa 2,9 milijardi evra direktnih stranih investicija, što je 63 odsto ukupnih investicija na Zapadni Balkan.

Foto: Novosti

- Samo Srbija dobija dve trećine ukupnih investicija na Zapadni Balkan, a to govori o atraktivnosti, stabilnosti naše zemlje, rekao je on.

- To je ogroman novac. Kada pogledate troškove izgradnje i opreme bolnice u Batajnici i u Kruševcu to će nas koštati nešto manje od 100 miliona eva. Nadam se da su svi penzioneri dobili po 5.000 dinara, a to je, kada izračunate broj penzionera, 75 miliona evra. Takođe isplatili smo šest minimalaca hotelijerstvu i ugostiteljstvu. To je sve država dala, to su pokloni, rekao je on.

Vučić je kazao da je država i pored svega uspela da drži pod kontrolom javni dug.

- Naš javni dug je najmanje porastao od svih zemalja. U nekim zemljama on je rastao između 9 i 17 odsto, a kod nas ne više od pet procenata. Ponosan sam kako upravljamo javnim finansijama, podvukao je on.

Postoje naravno i problemi, kao što su objekti koje treba još obnavljati, što se sada čini.

Ukazao je da je kritikovan što se kasnilo sa radovima u Batajnici tri dana, u Kruševci pet dana, ali je to najmanje kašnjenje u Srbiji za projekte koje niko nije ni sanjao da ćemo uopšte moći da završimo.

Pogledajte više