ŽIVE U MEMLI, SAN NOVI DOM: Muke sestara Jovanović u Vlasu kod Vranja

D. RISTIĆ

30. 11. 2020. u 13:19

DEVOJČICE Milenu, Maju i Milicu Jovanović, koje sa bakom žive u veoma teškim uslovima u Vlasu, kod Vranja, posetili su predstavnici organizacije "Srbi za Srbe" sa obećanjem da će im pomoći da završe započetu kuću.

Foto D. Ristić

Oni su zajedno sa ocem devojčica obišli započeti objekat i razmatrali kako da pomognu kako bi se devojčice u nju uselile pre naredne zime.

Milena (13), Maja (12) i Milica (9) rodom su iz sela Trstena, u Pčinjskom okrugu, na samoj administrativnoj liniji sa Kosmetom, a u Vlasu žive sa bakom Vidosavom (71), kako ne bi svakodnevno pešačile po 12 kilometara do škole. Ovde dane provode u dve podrumske prostorije, za koje plaćaju kiriju, sa oskudnim domaćinstvom, bez struje i vode, uz vlagu i

GIMNAZIJALCI PRIKUPILI POMOĆ

DOMAĆINSTVO u Vlasu u kojem, u veoma teškim uslovima, žive tri devojčice i njihova baka, posetili su, početkom novembra, učenici trećeg razreda Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju, na čelu sa razrednim starešinom Nelom Dimitrijević, i uručili im najneophodnije potrepštine koje su sami prikupili. Pomogli su im i profesori i članovi školskog Interakt kluba i Rotari kluba iz Vranja.

Poseta i pomoć su obradovali devojčice, koje sanjaju o normalnijem životu.

Foto D. Ristić

- Spremim im ono što imam. Hleb mesim, nismo gladne, ali deci treba mnogo više - rekla je tom prilikom baka Vidosava, dodajući da deci nedostaje mnogo toga što je normalno za njihove vršnjake.

Roditelji devojčica, sa bebom od nepune dve godine, ostali su u selu Trstena i sami jedva sastavljaju kraj sa krajem, bez stalnog zaposlenja, baveći se poljoprivredom. Sa ćerkama se viđaju vikendom, a onda se i jedni i drugi vraćaju borbi za svakodnevnu egzistenciju.

Pogledajte više