TAKSIMETAR NIJE KUCAO ZA MEDICINARE: Branko Antić iz Beograda nagrađen medaljom za akciju "Taksi - humanost na delu"

Š. M.

12. 11. 2020. u 09:49

HUMANOST beogradskog taksiste Branka Antića nagrađena je srebrnom medaljom.

Branko Antić

Ovaj skromni čovek ističe da su za ovo vredno priznanje podjednako zaslužne sve njegove kolege, koje su tokom vanrednog stanja besplatno prevozile lekare i medicinske sestre, koji su se borili sa kovidom. Branko je pokrenuo ovu plemenitu akciju.

- Nagrada koju sam dobio zasluga je svih mojih kolega i saboraca koji su se odazvali pozivu, nesebično rizikujući svoj život kako bi uspeli da pomognu lekarima i daju svoj doprinos njihovoj svakodnevnoj borbi. Ovo je velika satisfakcija za mene i sve nas, mnogo mi znači priznanje, koje je dokaz da se trud i zalaganje, neprospavane noći i dežuranje od jutra do mraka ispred kovid centara i bolnica, isplatilo - kaže Branko. - Solidarnost je ono što je uvek bila odlika srpskog naroda kada se nađe u nepovoljnoj situaciji, a ovim smo hteli da podstaknemo sve ljude dobre volje da se na bilo koji način uključe i, koliko ko može, pomognu u ovim teškim vremenima.

Cilj je bio da se medicinsko osoblje što bezbednije i brže preveze kući, kako bi što odmorniji dočekali još jedan dan borbe protiv virusa korona. Akcija "Taksi - humanost na delu" svakog dana za vreme vanredne situacije okupljala je od 175 do 250 beogradskih vozača.

- Za 53 dana vanrednog stanja odradili smo oko 10.000 vožnji, a više od 27.500 ljudi prevezli bezbedno - ponosno ističe ovaj humanitarac. Čak 57 ustanova koristilo je pomoć prestoničkih taksista, a njihova vozila doprla su i do centara koji nisu bili u kovid-sistemu.

Pogledajte više