ČETIRI PRIZNANJA ZA NAŠU EUPRAVU: Kancelarija za IT nagrađena za efikasnost i prilagodljivost javne uprave tokom pandemije COVID-19

J. Ž. S.

06. 11. 2020. u 16:45

KANCELARIJA za IT i eUpravu Vlade Republike Srbije dobila je čak četiri od 11 nagrada na danas održanom svečanom skupu u organizaciji "ReSPA" i "OECD/SIGMA", posvećenom isticanju i promociji najefikasnijih i najinovativnijih odgovora na krizu izazvanu pandemijom COVID-19.

Foto: Tanjug

Međunarodni žiri im je dodelio dve nagrade u kategoriji Digitalna vlada i po jednu u kategorijama Ekonomija i eZdravlje.

- Kriza uslovljena pandemijom dodatno je ubrzala proces digitalizacije javne uprave u celom svetu, i verujem da je nova normalnost, u kojoj se svi nalazimo, nametnula i nove zadatke. Zahvaljujući projektima digitalizacije javne uprave koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i jasnom cilju koji je Kancelarija za IT i eUpravu postavila ispred sebe odgovor javne uprave u Srbiji bio je brz i fleksibilan - izjavio je dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

On je naglasio da su pokazali da mogu da menjaju svest zaposlenih u javnoj upravi, jer kada fizički kontakt nije više opcija, čak i najveće birokrate u administraciji shvataju da ne postoji alternativa digitalizaciji.

- Digitalno povezivanje naročito dolazi do značaja za vremena pandemije koronavirusa. Srbija je posvećena saradnji sa drugim ekonomijama i sa velikim zadovoljstvom i zalaganjem nastoji da stečeno znanje i iskustvo podeli sa svim zainteresovanim zemljama kroz Program "Srbija digitalizuje" uspostavljanjem različitih vidova saradnje u cilju širenja znanja i iskustva u oblasti digitalizacije i eUprave - dodao je Jovanović.

Pogledajte više