ČEKA SE KONAČNA ODLUKA: UO RTS obavio razgovore s kandidatima za generalnog direktora

V.C.S.

01. 10. 2020. u 17:44

UPRAVNI odbor RTS obavio je ove nedelje razgovore sa svim kandidatima koji su ispunili uslove konkursa za generalnog direktora RTS, posle čega će doneti odluku i objaviti je.

Foto: Arhiva VN

Zakonski rok za to je 45 dana od dana otvaranja pristiglih prijava, ali se očekuje da sednica bude sazvana u naredne dve-tri nedelje.

UO je razgovarao sa Draganom Bujoševićem, aktuelnim v.d. generalnog direktora, Vladimirom Palikućom, voditeljem "Beogradske hronike" i "Jutarnjeg programa", Oliverom Jovićević, autorkom emisije "Upitnik", Stanislavom Veljkovićem, generalnim sekretarom RTS i Milošem Rajkovićem, bivšim članom REM-a, koji su predstavili svoj program.

Na konkurs za prvog čoveka Javnog medijskog servisa stiglo je 12 prijava, koje su otvorene prošle nedelje, od kojih je pet kandidata prošlo u drugi krug. Uslove nisu ispunili novinar u penziji Svetislav Nedeljković, Budimir Marković, član Programskog saveta RT Vojvodine, Milena Vučetić, dugogodišnji tehnički direktor RTS, Slobodan Orlić, direktor "Rajt agencije", reditelj Đura Mrđa i pesnik Vladan Rakić.

Pogledajte više