U TRCI BUJOŠEVIĆ I JOVIĆEVIĆEVA: Otvorene prijave na konkursu za direktora RTS

V. C. S.

26. 09. 2020. u 00:03

DRAGAN Bujošević, Vladimir Palikuća, Olivera Jovićević, Stanislav Veljković i Miloš Rajković - imena su ljudi sa kojima će članovi UO RTS obaviti razgovore pre nego što odluče ko će od njih eventualno biti novi generalni direktor javne medijske kuće.

Foto V. Danilov

UO RTS otvorio je 12 pristiglih prijava na konkurs za prvog čoveka Javnog medijskog servisa i konstatovao da su uslove ispunili aktuelni v. d. generalnog direktora Dragan Bujošević, autorka emisije "Upitnik" Olivera Jovićević, pisac i bivši član REM-a Miloš Rajković, voditelj "Beogradske hronike" i "Jutarnjeg programa" Vladimir Palikuća i generalni sekretar RTS Stanislav Veljković.

Uslove nisu ispunili novinar u penziji Svetislav Nedeljković, koji nije prošao u drugi krug ni na prošlom konkursu, zatim Budimir Marković, član Programskog saveta RT Vojvodine, Milena Vučetić, dugogodišnji tehnički direktor RTS, Slobodan Orlić, bivši poslanik i direktor "Rajt agencije", reditelj Đura Mrđa, koji nije dostavio uverenje o prebivalištu, i pesnik i spoljni saradnik RTS Vladan Rakić. Odbačena je i prijava "Aleksandra Vučića" koju je, kako je ranije u medijima najavio, UO dostavio Kreativni tim Pokreta za preokret Janka Veselinovića.

- Na nama je ogromna odgovornost da izaberemo osobu koja će biti dostojna da vodi RTS. Oči domaće i međunarodne javnosti uprte su u nas - rekao je predsednik UO RTS Vladimir Vuletić.

UO zvanično ima 45 dana da izabere novog generalnog direktora, a razgovori sa kandidatima čije su prijave usvojene obaviće se u utorak.

Pogledajte više