"JUGIĆEM" OD BANATA DO ALBANIJE: Aleksa letovao u Senđinu na Jadranu, evo šta kaže o cenama i gostoprimstvu

B. Grujić

20. 09. 2020. u 09:12

ZRENjANINAC Aleksa Berkov svoju avanturu na četiri točka u jednom od simbola nekadašnje Jugoslavije, legendarnom "jugiću" i to od preko 650 kilometara u jednom smeru, iz pitomog Banata, pa sve do Albanije, uspešno je okončao!

Foto privatna arhiva

Prepun prelepih utisaka, koje će sačuvati "u fioci uspomena", sa članovima svoje porodice, vratio se nedavno u rodni grad.

- Mnogi su se čudom čudili i pitali se kako ću starim "jugom" na tako dalek put - iskreno će Aleksa, koji je preko beogradske Slavije, svojim "jugom" stigao do krajnjeg odredišta, grada Senđina u Albaniji.

CENE KAO U ZRENjANINU

CENE po marketima i restoranima u Albaniji, slične su kao i u Zrenjaninu i, kako naglašava Aleksa, nema onih "paprenih" i veštački "naduvanih".

Zbog situacije sa pandemijom virusa korona i nemogućnosti da letuje u Grčkoj ili Crnoj Gori, Aleksa je odluči oda preko naše južne pokrajine stigne svojim "ljubimcem" do, kako kaže, "idiličnog letovališta u Albaniji". Nije, prepričava nam, imao zamerke na gostoprimstvo domaćina, sa kojima je, čak u jednom kafiću gledao fudbalsku utakmicu Crvene zvezde i Tirane.

- Zeleni karton i osiguranje za automobil u inostranstvu, mada je to zvanična preporuka, niko mi nije tražio, a u Albaniju se ulazi bez testova - kaže Aleksa, oduševljen i činjenicom da su, politika i korona, na moru "tabu tema" i da nikoga naročito ne zanimaju.
Inače, gotovo 1.500 kilometara u oba pravca, bez ikakvih problema, prokrstario je Aleksin "jugo", koji je inače ljubimac cele porodice. Nikome ne smeta što nema klimu i moćan motor.

Pogledajte više