BEBA IZ KLENJA JOŠ U PORODILIŠTU: Centar za socijalni rad pokrenuo postupak prijave rođenja

A.D.

23. 07. 2020. u 15:06

NOVOROĐENČE iz Klenja, koga je otac Dragan Teodorović (49), u petak, odneo u lokalni dom zdravlja, rekavši da ne zna čije je, još uvek se nalazi na porodilištu lozničke bolnice i pitanje je dana kada će biti otpušteno.

Foto: A. Delić

Centar za socijalni rad u Bogatiću već je pokrenuo postupak prijave rođenja i upisa u matične knjige, nakon čega će dete biti smešteno u jednu od 20-tak hraniteljskih porodica na teritoriji Mačve.

Dragan Teorodović (49) i njegova supruga Dragana (46), nalaze se u pritvoru od utorka uveče, a na teret im se stavljaju krivična promena porodičnog stanja i kršenje porodičnih obaveza. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, Dragana se porodila u žbunju pored kuće i makazama presekla pupčanu vrpcu, ali Dragan to, navodno, nije znao, nego je našao bebu u travi, odneo je u Bogatić i predao lekarima.

Inače, Teodorovići su se istražiteljima pravdali da su dugo vremena imali narušene porodične odnose i da nisu razgovarali. Kada se Dragan vratio iz doma zdravlja, supruga mu je rekla da je dete njeno, međutim, ovo nisu prijavili istražnim organima već naprotiv - Teodorovoć je u televizijske kamere osudio navodni čin napuštanja novorođenčeta.

Kako saznajemo, Centar za socijalni rad u Bogatiću reagovaće i zbog 12-godišnjeg sina Teodorovića, kome će, zbog trenutne sprečenosti roditelja da se staraju o njemu, takođe biti određen privremeni staratelj. Da se dečak ne bi izlagao dodatnom stresu, on bi mogao biti upućen u porodicu starije sestre, koja sa suprugom, takođe živi u Klenju.

Pogledajte više