NOVA TRAGEDIJA U NIŠU: Virus korona uzeo život još jednom vrhunskom lekaru

J. S. 18. 07. 2020. u 13:26 >> 13:36

U NIŠU je nakon borbe sa korona virusom preminuo još jedan eminentni vranjski lekar Dr Zvonimir Đorđević specijalista interne medicine, subspecijalista gastrohepatoenterologije.

Dr Zvonimir Đorđević

Čuveni vranjski lekar, koji je dugo bio i na čelu vranjske Bolnice, rođen je 21. septembra 1954. godine u selu Donje Žapsko. Medicinski fakultet završio u Nišu 1980. godine, specijalizaciju iz interne medicine 1994. a subspecijalizaciju iz gastroenterohepatologije 2000. godine.

Prvi subspecijalista iz te oblasti u vranjskoj bolnici i prvi na niškom Medicinskom fakultetu. Najpre, pune četiri godine, radio u Hitnoj pomoći gde je bio i načelnik, a onda je radio kao šef Odseka gastoenterohepatologije Internog odeljenja Bolnice u Vranju od formiranja.

Deset godina bio je predavač specijalizantima na Medicinskom fakultetu u Nišu. Čest predavač na tribinama Srpskom lekarskog društva i kongresima gastroenterohepatologa i hirurga. Objavio 2007. endoskopski atlas: "Endoskopija proksimalnog segmenta gastrointestinalnog trakta". Knjiga je izazvala veliku pažnju u čitavoj Evropi, s obzirom da ništa slično u to vreme nije bilo objavljeno.

Za sobom je ostavio suprugu, sina, ćerku i unuka za koga je bio izuzetno vezan. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Pogledajte više